Zit de wereld te wachten op een Facebook coin?

Facebook heeft aangegeven dat het serieus de blockchaintechnologie verkent. Het zou hier gaan om mogelijkheden zoals versleutelde gegevensopslag. Verantwoordelijke David Marcus heeft echter ook een grote belang bij cryptocurrencies. Het zou zomaar kunnen dat Facebook stiekem aan een eigen Facebook coin werkt.
Social media en cryptocurrencies gaan heel goed samen. Een bekend voorbeeld is Steem, een op blockchain gebaseerd beloningsplatform met smart media tokens. Reddcoin is de bekende social media token, hoewel deze zijn doel heeft misgelopen. Met een eigen Facebook coin zouden miljoenen gebruikers aangesproken worden.

 

Facebook blockchain applicaties

Social media bedrijf Facebook richt zich eerst op blockchain applicaties. Hiervoor is een klein team samengesteld, dat ondersteuning vind van David Marcus. De heer Marcus heeft zich eerder volledig bezig gehouden met de Facebook Messenger App. Deze man heeft ook nog eens een persoonlijk belang bij de wereld van cryptocurrencies. Sinds december 2017 is hij lid van de Raad van cryptocurrency Exchange Coinbase.

De toekomstige blockchain applicatie moet bijvoorbeeld gegevens goed versleuteld opslaan. Dit is belangrijk, vooral gezien de nieuwe Europese wetgeving op het gebied van privacy. Daarnaast kan de blockchain technologie gebruikt worden voor het verrichten van betalingen. Te denken valt aan het advertentienetwerk of betalingen tussen Facebookgebruikers onderling.

 

Facebook coin waarschijnlijk meest populaire cryptomunten

Facebook telt wereldwijd meer dan 1 miljard dagelijkse gebruikers. De groei van dagelijkse gebruikers is iets afgenomen, dit heeft vooral te maken met een afname van jonge gebruikers. Deze richten zich meer op Instagram en Snapchat. Mocht Facebook met zijn eigen cryptomunt komen, dan zal dit voornamelijk de volwassen gebruikers en bedrijven aanspreken. Met zoveel dagelijkse gebruikers zou de Facebook coin zomaar de meest populaire cryptomunt kunnen worden.Integratie kan enkele jaren duren

Voordat Facebook zijn eigen cryptomunt lanceert, zijn we minstens 1 tot enkele jaren verder. Eerst moet onderzocht worden hoe de blockchain technologie effectief kan worden ingezet. Wanneer alle problemen zijn opgelost, denkt Facebook er misschien over na om zijn eigen cryptomunt te ontwikkelen. Tot die tijd kunnen we alleen maar hopen dat de populariteit van Facebook niet afneemt. Crypto beleggers die nu al reikhalzend naar de ICO van Facebook coin uitkijken, zullen waarschijnlijk teleurgesteld zijn. De kans is groot dat er geen ICO komt.