Ripple’s XRP stijgt meer dan 60%

Ripple, het bedrijf achter de cryptomunt XRP, laat op zaterdagochtend een stijging van maar liefst 60% laten zien. Hiermee is het de snelste stijger van alle cryptomunten uit de top 100. Er zijn meerdere verklaringen voor de stijging van ripple, maar ook andere cryptomunten doen het goed.
Ripple heeft de plannen voor XRapid versneld. Dit is een product dat grensoverschrijdingen betalingen zichtbaar verbetert. Het is bedoeld voor betalingsproviders en financiële instellingen die hun kosten willen minimaliseren.

 

Tom Smith, CEO van Ripple, verklaart dat mensen cryptocurrency niet langer als valuta moeten zien. Het heeft een onderliggende waarde en vertaalt hiermee de waarde van het bedrijf, aldus Smith. Wat ripple betreft zit hier wel een kern van waarheid in, omdat deze cryptomunt onderdeel is van de Ripple producten. XRP maakt transacties wereldwijd goedkoop en snel. Juist omdat het gecentraliseerd is, iets dat bij andere cryptomunten niet het geval is, willen veel banken en bedrijven samenwerken met Ripple Labs. Het bedrijf heeft verteld dat banken op het Aziatische continent meer openstaan voor innovatie dan Amerikaanse banken. Hierdoor richt Ripple zich voornamelijk op Aziatische landen.

 

Met name vanuit India en Japan is een grote interesse voor de Ripple producten. De Axis bank in India en Siam bank in Thailand maken er zelfs al gebruik van. Het nieuws dat Ripple aan het groeien is heeft nieuwe XRP beleggers aangetrokken. Het is in de afgelopen 3 maanden met meer dan 500% gestegen. Januari en februari waren slechte maanden voor Ripple, waarbij XRP in totaal ruim 84% in waarde daalde.

 

Amerika omarmt cryptocurrency

De Amerikaanse staat Arizona heeft een wetsvoorstel aangenomen waarmee inwoners hun belastingen met Bitcoin of andere cryptocurrency kunnen betalen. Genoemde cryptomunten zijn Bitcoin, Ripple of Ethereum. De senator van Arizona wees erop dat de staat uiteindelijk verantwoordelijk is om deze cryptomunten weer in te ruilen. Dit brengt mogelijk een hoge volatiliteitlast met zich mee.

 

Ripple heeft deze votaliteit proberen te onderdrukken door middel van een driedelige serie over de visie en strategie van het bedrijf. Door een samenwerking met financiële instellingen wil Ripple problemen met betrekking tot grensoverschrijdende betalingen aanpakken. Het bedrijf gaat de strijd met snelheid en zekerheid aan. Daarnaast is er aandacht voor liquiditeitsbeheer en verbindingstandaardisatie. XRP beleggers reageren in geval positief op al het goede nieuws.