Verslaafd aan cryptocurrency? Ga naar een afkickkliniek!

Elke minuut de laatste koersen controleren. Slecht slapen of dromen over cryptovaluta. Komt je dit bekend voor? Pas op dat je niet te maken krijgt met een Bitcoinverslaving. Maar er is goed nieuws: de eerste afkickkliniek voor cryptoverslaafden geopend.

Ieder jaar krijgen we er weer een moderne ziekte bij. Met de komst van de computer deed RSI zijn intrede. Daarna volgde de sms-duim en de WhatsApp-vinger. Anno 2018 krijgen velen te maken met een cryptoverslaving. Een ernstige zaak, omdat dit het sociale leven en de eigen gezondheid aantast.Symptomen van een cryptoverslaving

Een cryptoverslaving komt alleen voor bij mensen die daadwerkelijk in cryptocurrency handelen. Wie niet met echt geld handelt, heeft niets te verliezen en krijgt dan ook niet met deze verslaving te maken.

De symptomen van een cryptocurrency verslaving lijken nog het meest op een gokverslaving. Dit zijn de meest voorkomende symptomen:

  • Obsessie voor cryptomunten
  • Aandrang om minimaal 2 keer per uur de koersen te checken
  • Opgejaagd gevoel
  • Angsten, zweten of hartkloppingen
  • Weinig tot geen sociale contacten meer
  • Slecht slapen
  • Concentratieproblemen
  • Financiële problemen
  • Schuldgevoel over de cryptocurrency handel

 

Hulp bij een cryptoverslaving

Zonder hulp of behandeling komen velen maar moeilijk van hun cryptoverslaving af. Bewustwording is een eerste stap in de goede richting. Mensen moeten alleen handelen met geld dat ze niet nodig hebben. Hierbij is het belangrijk dat alle belangrijke en lopende rekeningen betaald zijn. Huur of hypotheek, gas, water en licht mogen nooit achter gesteld worden. Daarnaast is het beter om niet met geleend geld te handelen.

Hoewel (bijna) iedereen op de hoogte is van bovenstaande tips, ontstaat er soms toch een cryptoverslaving. Gelukkig is er nu een luxe afkickkliniek, speciaal voor crypto verslaafden. Het gaat hier om een bestaande afkickkliniek die al veel ervaring heeft met verslavingsproblematiek. In 30 jaar tijd zijn er ruim 10.000 patiënten succesvol behandeld. De behandeling van cryptoverslaafden is nieuw, maar is in professionele handen van verschillende therapeuten en psychiaters.

Wie dit wel ziet zitten kan een vliegreis of bootreis boeken: de afkickkliniek is gelegen in Schotland.