Nederlandse cryptomunt Libereum richt zich op voetbalclubs

Nederland heeft er een nieuwe cryptomunt bij: Libereum. Een erc20 token dat zich richt op de sportindustrie en met name voetbalclubs. Libereum is nog niet verhandelbaar op cryptocurrency exchanges. De privéverkoop eindigt snel, waarop de pre-sale en ICO begint.

Met ruim 1600 verschillende cryptomunten kun je natuurlijk denken: alweer een nieuwe erbij, hadden we nog niet genoeg? Een logische gedachte, toch moeten we eerlijk bekennen dat het idee achter Libereum best bijzonder is. Of het daadwerkelijk van de grond gaat komen, dat valt nog even te bezien. Het is in ieder geval de gok waard.Aankopen van voetbalclubs

We hebben de whitepaper van Libereum uitvoerig bestudeerd. Het komt erop neer dat Libereum voetbalclubs wil aankopen. In de eerste fase heeft Libereum contact gelegd met verschillende partijen die hierin willen investeren. Volgens de whitepaper zijn de gesprekken succesvol verlopen. De tweede fase kenmerkt zich door de aankoop van de allereerste voetbalclub. Hierbij wordt Libereum eigenaar van de betreffende club. De cryptomunt Liber wordt om de voetbalclub heen gebouwd, waarbij Liber het enige betaalmiddel voor tickets en alles in en om het stadion zal worden.

Libereum wil minstens 10 voetbalclubs kopen in Europa, maar ook in de continenten Amerika en Azië. Dit doel moet binnen 24 maanden bereikt zijn. Alle voetbalclubs worden gekoppeld aan cryptomunt Liberia. Het gaat hier niet zomaar om wat lokale voetbalclubjes maar clubs in 1 van de 2 topdivisies. Zo moeten teams over minstens 10.000 aanwezige fans tijdens een thuiswedstrijd beschikken.

 

Maximale levering Liber tokens

Er zullen maximaal 100 miljoen Liber tokens worden gemaakt. Hiervan zal de helft in circulatie komen. Tijdens de pre-sale en ICO kunnen deze al worden aangekocht.

 

Zit er toekomst in Libereum?

Volgens de whitepaper wordt Libereum een van de top 10 cryptomunten binnen 12 maanden na aankoop van de eerste voetbalclub. Dit is een mooie belofte, waar we graag in (willen) geloven. Toch moeten we voorzichtig zijn met nieuwe cryptomunten. Omdat Libereum een mooi idee heeft, staan we hier wel achter. Wie wat eurootjes over heeft kan in ieder geval altijd de gok wagen en wat Liber tokens aankopen. Zodra Libereum op een cryptocurrency exchange verhandelbaar is, kan dit van grote invloed zijn op de koers. Bij een toenemende interesse zal de prijs alleen maar toenemen.Het gezicht achter Libereum

Voordat we investeren willen we eerst weten wie of wat Libereum is. In mei 2018 is de officiële website gelanceerd. In juni start de ICO en in juli wil Libereum op minstens 5 exchanges verhandelbaar zijn.

Er zit een heel team achter Libereum en de Libera tokens. Hoewel het hier om een Nederlandse cryptomunt gaat, zien we multiculturele namen voorbijkomen. Maar vooruit: Nederland is dan ook wel een multicultureel land met talenten vanuit de hele wereld. We zien in ieder geval namen als Erik Ploum en Rob Ploum (familie van elkaar?), Marlies Kikken (advocaat) en Mohammed el Moussaoui verbonden aan Libereum. Het team bestaat onder andere uit: chief executief officer, chief operating officer, voetbal relations, finance, sales, graphic designer en developers. Niks mis met het team, dat uit 17 professionals bestaat.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.