Lloyd Blankfein ziet niks in Bitcoin

De bekende Amerikaanse investeringsbankier Lloyd Blankfein ziet niks in Bitcoin. Dit heeft hij half juni in een interview laten weten. Hij zegt letterlijk: “ik doe het niet, ik heb geen Bitcoin”.

Dat Blankfein niet in Bitcoin handelt, doet niet af aan het feit dat hij er wel interesse in heeft. Dat wil zeggen, in de onderliggende blockchain technologie. Verder heeft de investeringsbankier plannen ontwikkeld voor de handel in Bitcoin futures.Ongemakkelijk gevoel bij Bitcoin

In een interview met Bloomberg in november 2017 verklaarde Blankfein dat hij een mate van ongemak voelt bij Bitcoin. Toch staat hij open voor de wereld van cryptocurrency. Dit heeft te maken met ontwikkelingen uit het verleden. Zo had Blankfein eerder geen goed gevoel bij mobiele telefoons, terwijl deze uiteindelijk de wereld veroverden.

 

Lloyd Blankfein keurt Bitcoin niet goed, maar wijst het ook niet af. Hij houdt het netjes in het middelpunt. Dit staat haaks op de opmerking van CEO JP Morgan Chase, die Bitcoin eerder een fraude noemde.

 

De toekomst van Bitcoin en cryptocurrency

Er zijn veel vragen over de toekomst van Bitcoin en overige cryptocurrency. Momenteel bestaan er meer dan 1600 verschillende cryptomunten. Dit is veel te veel om naast elkaar te blijven voortbestaan. Geschat wordt dat 90% tot 95% van al deze cryptomunten gaat sneuvelen. Hiermee wordt een vergelijking gemaakt met de internetbubbel. Het is nog niet te voorspellen welke cryptomunten het overleven. Verwacht wordt dat het in ieder geval Bitcoin of Ethereum zijn. Een aantal andere projecten maken ook kans.

Met regelmatig nieuwe hackaanvallen en inbraken bij cryptocurrency exchanges, blijft de toekomst van cryptomunten onzeker. Veiligheid en privacy lijken steeds belangrijker te worden. Zolang dit niet gewaarborgd is, kunnen cryptocurrencies geen volwaardig betaalmiddel worden.Het succes van Lloyd Blankfein

Lloyd Craig blankfein is in 1954 geboren. Zijn carrière begon toen hij als edelmetaal verkoper voor een grondstoffen handelsfirma werkte. Dit bedrijf werd overgenomen door de Investeringsbank Goldman Sachs. Tijdens de financiële crisis wist Blankfein de investeringsbank overeind te houden. Blankfein maakt zich klaar om het bedrijf Goldman Sachs te verlaten. Dit moet ergens eind 2018 gebeuren.