Gulden Meetup

In juni 2018 was het zover: de uitrol van pow2 vond plaats. Deze update brengt een nieuw spaarsysteem voor guldengebruikers. Een mooi initiatief waar nog steeds veel over gesproken wordt. Omdat Gulden steeds populairder wordt, nemen we eens een kijkje achter de schermen. Vandaag besteden we aandacht aan de Gulden meetup.

De Gulden meetup is een groep die ontstaan is vanuit de gulden community. Deze enthousiastelingen bespreken dagelijks alles rondom gulden en blockchain. Dit gebeurt op de Guldencom.slack, waar ook oprichter Rijk Plasman zich ophoudt. De Gulden Meetup groep gaat echter verder en organiseert regelmatig kleine ontmoetingen tussen Guldengebruikers.Alles over blockchain en cryptocurrency

De Gulden Meetup groep houdt zich niet alleen met gulden zelf bezig. Ook de techniek achter de blockchain, trading en cryptocurrency in het algemeen zijn veel besproken onderwerpen. Ben je geïnteresseerd in deze technische ontwikkelingen en de Nederlandse cryptomunt gulden, dan zit je goed bij de gulden meetup.

Hoe actief is de groep eigenlijk? Op 10 juni 2018 was de laatste gulden meetup. Deze vond plaats bij Footgolf Capital Cup, de sport die door Gulden gesponsord wordt. De meetup was alleen toegankelijk voor donateurs. Van een echte Gulden meetup konden we dan ook niet spreken. De vorige gulden meetup vond in Eindhoven plaats. Hier werden zaken als mijnbouw en het financiële aspect hiervan besproken.

 

Lid worden van de Gulden meetup Groep

De Gulden Meetup groep telt momenteel (sept. 2018) 557 leden. Het leiderschapsteam bestaat uit zeven koppen waaronder verschillende evenement organisatoren. Die doen niks anders dan aankomende meetups organiseren.

Mensen uit de Gulden Meetup zitten ook vaak in de blockchain talks groep of de Bitcoin Wednesday Amsterdam groep.

Op de website van De Gulden Meetup groep vind je diverse foto’s van meetings en workshops. Verder wordt er heel weinig gediscussieerd, voor een dagelijks gesprek moet je toch naar de Gulden Slack.
Lid worden van De Gulden Meetup groep? Dit kan via de website www.meetup.com/nl-NL/Gulden. Klik op het rood gemarkeerde “lid worden van deze groep”. Er verschijnt een inlogscherm, waarbij je je kunt aanmelden met Facebook of Google. Ook registreren met e-mail is mogelijk. Let op, bij aanmelden via Facebook ontvangt de groep je openbaar profiel, vriendenlijst en e-mailadres. Bij aanmelden met een Google account is je naam openbaar. Wil je liever anoniem blijven,registreer je dan met een e-mailadres.

In 2018 hebben maandelijks 3 tot 10 mensen zich aangemeld voor de Gulden Meetup Group. Ben jij de volgende?