Gulden 2.0 update: Nederland is er nog niet klaar voor

Gulden bezitters kijken uit naar de PoW2 update. Deze update moet de blockchains veiliger maken, waarbij de mogelijkheid tot witnessen is toegevoegd. De vraag is echter of dit wel toegevoegde waarde heeft. We namen een kijkje bij de Gulden 2.0 update en wat dit voor de toekomst betekent.PoW2 update en release datum

De proof-of-work update moet het beveiligingsniveau op de blockchain groter maken. De meest professionele hacker zou niet op de Gulden blockchain in kunnen breken. Daarnaast moet PoW2 voor snellere transactie bevestigingen zorgen.

Dan is er nog het witness programma. Gebruikers kunnen overtollige Guldens aan het werk zetten. In ruil voor een klein percentage worden de Guldens tussen de 1 maand en 3 jaar vastgezet. De beloning kan oplopen tot 5%. Dat is natuurlijk mooi, maar het heeft ook een keerzijde. Mocht de koers in de tussentijd 500% omhoog schieten, dan kun je er niet bij om ze snel te verkopen.

De releasedatum zou eigenlijk in november 2017 zijn. In afwachting hiervan schoot de koers omhoog. Toen de PoW2 update er niet kwam, zakte de koers net zo hard weer terug.

Er was al snel een nieuwe release datum bekend. Dit zou 28 juni 2018 worden. Momenteel wordt PoW2 druk getest. Op de officiële gulden slack is onlangs gevraagd naar nieuwe testers. Betekent dit dat de update bijna klaar is of dat er toch nog problemen zijn?

 

De koers van Gulden blijft laag

Dit keer is er minder spanning over de aankomende Gulden 2.0 update. De Gulden koers blijft vrij laag staan en noteert op het moment van schrijven €0,657. Dit is dezelfde koers van juni 2017. Na precies 1 jaar hebben beleggers dus geen winst (of verlies) gemaakt. Stabiel, maar niet echt een goede investering.
Wat is de gulden koers verwachting? De digitale gulden was even een nieuwe hype. Momenteel trekt de Nederlandse cryptomunt vrij weinig nieuwe beleggers. Wel zijn er steeds meer Nederlandse bedrijven die deze cryptomunt als betaalmiddel accepteren. In juni werd Groningen nog tot de Gulden stad uitgeroepen, mede door het grote aantal gulden acceptanten.

Met de community achter de cryptomunt is niks mis, ze zetten zich volledig voor dit project in. Het is de bevolking die er nog aan moet, hoewel dit vooralsnog niet lijkt te gebeuren. Daar gaat een PoW2 update ook niet aan helpen.