Cryptomunten nieuwsoverzicht eerste helft 2018

De eerste helft van 2018 was een bewogen jaar voor de cryptocurrencymarkt. In deze periode verloor Bitcoin 54% aan waarde. De tweede grootste cryptomunt Ethereum zag 45% van zijn waarde verdampen. Had je in deze periode de Nederlandse cryptomunt Gulden in bezit, dan was je verlies met 72% nóg groter.

Wat is er in de eerste helft van 2018 allemaal in cryptoland gebeurd? Lees maand voor maand de belangrijkste details.Januari

De Russische president Vladimir Poetin wil zijn eigen cryptomunt lanceren. Hiermee hoopt het sancties tegen het land te kunnen omzeilen.

De oprichter van cryptomunt Ripple is dankzij de koersexplosie een van de rijkste mensen ter wereld. Hopelijk heeft hij ze rond die tijd verkocht: een half jaar later staat de koers alweer 85% lager.

De medeoprichter van Ethereum voorziet een flinke crash en het verdwijnen van nutteloze cryptomunten. Een goede voorspelling als je het ons vraagt. Een Wall Street consulent voorspelt dat Bitcoin eind 2018 $1800 waard is. Ook Warren Buffet is niet positief en voorziet een slecht einde voor Bitcoin.

Januari betekende ook het einde van het ruilplatform Bitconnect en een koersval van Bitcoin en overige cryptomunten.

 

Februari

Analisten voorspellen een Bitcoinkoers van $3000. Toch blijven beleggers geloven in een nieuwe koersstijging, die er de opvolgende weken en maanden niet komt. Crypto analist Tom Lee voorspelt echter dat Bitcoin in juli 2018 op $20.000 staat. We weten inmiddels allemaal hoe gigantisch mis hij het had.

De kosten voor het minen van bitcoins rijzen de pan uit. Voor $4000 komt er 1 Bitcoin met een waarde van $10.000 vrij. Ondertussen waarschuwt de oprichter van Ethereum dat de waarde van cryptomunten zomaar naar nul zou kunnen zakken.

Steve Woźniak, medeoprichter van Apple, heeft 7 bitcoins verloren aan een oplichterstruc. Die bitcoins zijn op dat moment ruim $70000 waard.

 

Maart

De Amerikaanse beurswaakhond SCC wil de handel in cryptocurrency strenger reguleren. Als antwoord hierop duikt Bitcoin onder de koers van $10.000. De Nederlandse minister Hoekstra wil ook een betere Europese aanpak van de handel in cryptocurrency.

Google besluit om alle advertenties voor cryptomunten stop te zetten. Vanaf juni zijn crypto reclameboodschappen niet langer toegestaan. Twitter volgt hierin en verbiedt ook alle advertenties voor cryptomunten.

Terwijl de koers van Bitcoin wegzakt tot onder de $8000, blijft beursgoeroe Ronnie Moas optimistisch. Hij voorspelt een koers tot meer dan $300.000. Niemand die hem daarna nog over deze koersvoorspelling heeft horen praten.

 

April

Bitcoin duikt onder de $6500. Bitcoinmiljonairs van het eerste uur kopen Lamborghini’s om hun cryptorijkdom te showen. Verschillende cryptospecialisten voorzien nog steeds een koersdoel van $20.000 eind 2018.

Bitcointransacties zijn in de toekomst niet langer anoniem. Amazon heeft patent gekregen om achter Bitcoin betalingen te komen.

Steeds meer websites gebruiken bezoekers voor het minen van cryptomunten. Kwaadaardige crypto mining is een lucratieve zaak, maar vertraagt de computer van de onwetenden bezoeker.

 

Mei

Een Londense cryptobeurs toont interesse in Bitcoin Cash. Hierop stijgt de koers binnen 1 dag met ruim 7%. Cryptobeurs Binance blijkt meer winst dan de Deutsche Bank te maken. Dit heeft vooral te maken met regulering, waardoor de Deutsche Bank aan meer eisen moet voldoen.

Bij de grote Zuid-Koreaanse cryptobeurs Upbit doet justitie een inval. Upbit wordt verdacht van fraude. Ondertussen zakt de cryptomarkt steeds verder weg. Volgens de manager directer van een groot Braziliaans handelsplatform moet dit een keerpunt zijn. Hij is ervan overtuigd dat een Bitcoinkoers onder de $8000 het tijdelijke dieptepunt is.

Analisten zien het somber in. Wanneer de neerwaartse trend niet snel omkeert, blijft het sentiment negatief. Zie je dit ook in en wil je van je Bitcoinverslaving af? In Schotland is er een speciale afkickkliniek voor cryptoverslaafden.Juni

Speculant Jim Chanos zet zijn vraagtekens bij het nut van Bitcoin tijdens een grote crisis. Wanneer er geen stroom voorhanden is, blijkt Bitcoin nutteloos. Daar moeten we hem helaas gelijk in geven.

Ben je de hele cryptocurrencymarkt zat en wil je de muntjes verkopen? Veel crypto analisten denken dat 95% van de cryptomunten ten onder gaat. Nu je cryptomunten verkopen zou hetzelfde zijn als je aandeel Apple in 2001 verkopen. Je zal maar net de 5% goede cryptocurrency in handen hebben.

Het hoogtepunt van december 2017 is door veel vroege Bitcoinbezitters gebruikt om te cashen. Ondertussen verlagen cryptokenners het koersdoel van Bitcoin met ruim 50%.

Cryptobeurs Bithump valt ten prooi aan criminelen, die voor ruim 27 miljoen euro aan cryptomunten weten weg te roven. Tegen het einde van deze maand zakt Bitcoin door de $6000 grens. Een adviesbureau voorspelt een verdere daling tot $1800.

 

Lees eind 2018 ons volledig crypto jaaroverzicht. Volg ons op Twitter of zet deze website bij je favorieten.