Consensus 2018: de samenvatting

Op 14 tot en met 16 mei 2018 vindt de vierde blockchaintechnologie top plaats. Deze wordt gepresenteerd door Coindesk en bevat meer dan 250 sprekers. We geven een samenvatting over de consensus 2018.Uitleg over de Coindesk Consensus

De eerste crypto consensus vond in 2015 plaats. In dat eerste jaar waren ruim 400 aanwezigen waaronder investeerders, financiële instellingen en startups. In 2016 waren 1400 aanwezigen en in 2018 meer dan 7000. Dit laat zien dat er steeds meer belangstelling voor cryptocurrency en blockchain is.

De Coindesk Consensus is het beste blockchaincongres wereldwijd. Hier komen professionals, investeerders en startups samen. Diverse deskundige sprekers laten zien hoe blockchain de grenzen kan verleggen.

 

Consensus door meer dan 70 landen vertegenwoordigd

De consensus wordt bijgewoond door meer dan 70 landen. Ruim 70% is afkomstig uit Noord-Amerika. Europa heeft een aandeel van ruim 15%, waaronder ook Nederland. Azië is goed voor ruim 3% mee, net als Zuid-Amerika.

 

Blockchain in het dagelijks leven

Consensus 2018 laat zien hoe blockchain in het dagelijks leven kan worden toegepast. Een van de sprekers is New York City Bar, dat zich bezighoudt met blockchain voor advocaten. Chief Digital Officer bespreekt hoe blockchain de bedrijfs- en klantervaringen verbetert. Een andere aanwezige is Ethereal, een van de snelst groeiende blockchain bedrijven wereldwijd. Het biedt technologie voor artiesten, overheidsfunctionarissen en ondernemers.

 

De consensus agenda

Consensus 2018 begint op zondag 13 mei met de mogelijkheid tot registratie. Maandag 14 mei wordt Consensus ingeluid met ontbijt en registratie. De opening vindt door twee sprekers van Coindesk in de grote Ballroom plaats. De dag is gevuld met diverse sprekers, meetings, presentaties en nog veel meer. Het gaat niet alleen over de blockchain technologie maar ook bijvoorbeeld de regelgevende aanpak met betrekking tot de cryptocurrency handel of hoe het digitale goud goed beschermd kan worden. De dag eindigt om 18 uur met een receptie.Koersverloop Bitcoin tijdens en na de consensus

In voorgaande jaren lieten cryptocurrencies een stijging tijdens en na de conferentie zien. Dit verklaart gelijk de jaarlijkse rally vanaf mei, die telkens tot ongeveer december duurt. Consensus is dit jaar ruim 3 keer groter dan voorgaande jaren, verwacht wordt dat dit een nog grotere invloed op de koers zal hebben.

Van januari tot mei 2018 is Bitcoin met ruim 37% gedaald. De verwachte stijging tijdens de consensus is in 2018 nog uitgebleven. Bij de start van consensus is Bitcoin van €7100 naar €6900 gezakt. Andere cryptocurrencies laten kleine tot grote verliezen zien. Populaire cryptomunt Vergecurrency heeft in 7 dagen tijd ruim 25% van de koers moeten afstaan. Digibyte zag 17% in rook opgaan. Bitcoin verloor in 7 dagen bijna 10% en Ethereum een dikke 5%. Tot nu toe heeft de Coindesk consensus 2018 geen goede invloed op de koersen.

Consensus live volgen? Dat kan hier