Bitcoin Meester versus Litebit

Nu cryptocurrency steeds populairder wordt, komen er ook steeds meer crypto aanbieders bij. Litebit was een van de eerste Nederlandse crypto handelaren. Bitcoin Meester is sinds 2017 actief. We hebben de aan- en verkoopprijzen van Bitcoin Meester tegenover Litebit gezet. Zo weet je direct waar je het voordeligst uit bent.Rekening houden met transactiekosten

Een handelsplatform bestaat niet zomaar. Het verdienmodel bestaat uit fee of transactiekosten. Litebit staat bekend om zijn vrije hoge transactiekosten/ fee, maar heeft wel een uitstekende Nederlandstalige service. Daarnaast heeft het een groot aanbod cryptocurrency. Hier handel je in ruim 56 verschillende cryptocurrency.

Bitcoin Meester heeft net als Litebit een groot aanbod cryptocurrency. Het huidige aanbod bestaat uit ruim 102 verschillende cryptomunten. Bitcoin Meester beschikt over een Nederlandstalige helpdesk en klantenservice. Op dit handelsplatform vind je een gehoste wallet, waarmee het niet langer nodig is om een aparte wallet te downloaden.

 

De prijsverschillen tussen Bitcoin Meester en Litebit

We hebben alle aan- en verkoopkoersen van Bitcoin Meester en Litebit met elkaar vergeleken. Hierbij zetten we bijvoorbeeld de aankoopkoersen van een bepaalde cryptomunt op precies hetzelfde tijdstip tegenover elkaar. Hierbij is rekening gehouden met de fee of transactiekosten.

 

Bitcoinmeester is de goedkoopste, Litebit biedt een beter overzicht

Voor beginners is het lastig om te kiezen tussen Bitcoinmeester en Litebit. Onze ervaring is dat Bitcoinmeester vaak iets goedkoper is.  Een en ander hangt af van het moment van aankoop. Bij de aankoop van 1 Litecoin waren we €2 goedkoper uit bij Bitcoinmeester. De aankoop van 100 stuks Ripple leverde ons een voordeel van bijna €1 op.

We hebben ook nog even naar de verkoopprijzen gekeken. Bij Litebit kregen we voor 1 Bitcoin ruim €100 (1,47%) meer dan bij Bitcoin Meester. De verkoop van 1 Litecoin leverde ons bij Litebit €1 meer op. Er is dus een redelijke balans tussen beide aanbieders.

De verkoopprijzen zijn bij Litebit veel overzichtelijker. Je klikt op de verkopen knop en ziet in één oogopslag alle verkoopkoersen. Bij Bitcoin Meester ontdek je alleen de verkoopprijs wanneer je op de desbetreffende cryptomunt klikt en vervolgens ‘verkopen’ selecteert. Dan moet je ook nog eens het aantal stuks invullen voordat de verkoopprijs verschijnt. Op dit gebied kan Bitcoin Meester nog het een en ander verbeteren.

 

Ons advies

We kunnen geen sluitend advies over Bitcoin Meester of Litebit geven. We adviseren om je bij beiden aan te melden. Mocht de een niet voldoende voorraad hebben, dan kun je tenminste altijd bij de ander terecht.

Het is sowieso verstandig om zowel bij Bitcoin Meester als Litebit een account te openen. Niet alle cryptomunten zijn op beide platformen verhandelbaar. Ook is het wel praktisch om de koersen goed met elkaar te vergelijken.

Open hier je gratis Litebit account

Open hier je gratis Bitcoin Meester account

 

Bedrijfsgegevens Litebit

Litebit is onderdeel van 2525 Ventures BV. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 63661438.

De klantenservice van Litebit is bereikbaar onder telefoonnummer 010-3074820. Telefonisch is het bedrijf niet heel goed bereikbaar. Stel via Facebook je vraag of dien een ticket aanvraag in.Bedrijfsgegevens Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is onderdeel van Coinmeester BV. Het is gevestigd in Aalsmeer en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68955820.

De helpdesk van Bitcoin Meester is van maandag tot en met vrijdag tussen 9 uur en 17 uur bereikbaar onder telefoonnummer 085-0076000.