Beste cryptomunt op dit moment

Je bent op zoek naar de beste cryptomunt van dit moment. Voor de lange termijn investering of om mee te daytraden. Welke cryptomunt het beste is hangt af van de toekomst van cryptocurrency. Een aantal munten zijn populair bij professionele beleggers, terwijl andere munten onbekend zijn en blijven. Om te ontdekken wat de beste cryptomunt op dit moment is kijken we naar de groei in het verleden, het actuele nieuws en de toekomst van cryptomunten.
Wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn?

Het maakt veel uit of je investeert voor de lange of korte termijn. Cryptomunten met een hoog handelsvolume en sterk wisselende koers zijn een ideale investering voor de korte termijn. Heb je geen tijd voor daytraden en kijk je liever een tijd niet om naar je portefeuille, kies dan voor investeren voor de lange termijn.

Veel cryptocurrency zullen het niet overleven. De cryptocurrency markt is erg vluchtig, daarnaast is het voor iedereen mogelijk om zijn eigen cryptocurrency uit te brengen. Er zijn het laatste jaar dan ook ontzettend veel ico’s gelanceerd. Of deze op de lange termijn overleven, is maar de vraag.

 

Zo herken je een goede investering voor de lange termijn

De beste cryptomunt op dit moment bestaat over een aantal jaren nog steeds. Zo herken je een lange termijn investering:

 1. De cryptomunt heeft een duidelijk doel. Het dient als betaalmiddel of biedt overige diensten aan.
 2. Marktkapitalisatie speelt gedeeltelijk een rol. Cryptomunten met een hoge market cap zijn vaak populairder. Dit geeft echter geen garantie voor de toekomst.
 3. Het team van ontwikkelaars maakt of breekt de munt. Blijft de cryptomunt achter in ontwikkeling, dan vermindert dit het vertrouwen bij beleggers.

De beste cryptomunten op dit moment, die het over een paar jaar waarschijnlijk nog steeds goed doen:

 • Bitcoin. De allereerste cryptomunt met een eigen blockchain.
 • Ethereum. Eerste platform gerichte cryptocurrency. Werkt met slimme contracten en biedt de mogelijkheid tot het implenteren en bouwen van gedecentraliseerde apps.
 • Litecoin. Eerste cryptomunt die gebruikt maakt van Scrypt als hashing algoritme.
 • Monero. Cryptomunt met privacy algoritme. Beschikt over een verbeterde schaalbaarheid en decentralisatie.
 • Neo. Cryptomunt dat werkt met Smart Economy, digitale assets storage en overige slimme contract functies. Is vooral populair in Aziatische landen.
 • Ripple. Centrale cryptomunt die gebruikt wordt voor microbetalingen wereldwijd. Transacties worden razendsnel uitgevoerd.
Overige interessante cryptomunten

Bovenstaande cryptomunten zijn niet alleen de beste cryptomunten van dit moment, ook zullen ze op de lange termijn overleven. Daarnaast zijn er nog een aantal andere interessante cryptomunten:

 • Ark. De cryptomunt die een brug slaat tussen alle cryptocurrencies. Het team van 27 leden werkt aan ARK’s smartbridge, dat een brug vormt tussen alle blockchain netwerken.
 • Verge. Biedt snelle transacties en een hoge privacy. Verge kan rekenen op grote steun van de gemeenschap. Wordt geaccepteerd door MindGeek.
 • Qtum. Maakt gebruik van de ethereum virtual machine en werkt op het proof-of-stake principe. Heeft steun gekregen van verschillende grote Chinese investeerders.
 • Power Ledger. Een gedecentraliseerd energiehandel systeem. Op het energiehandel platform kunnen mensen en bedrijven overtollige zonne energie zonder tussenpersoon doorverkopen. Power Ledger wordt momenteel in Australië gebruikt.

 

Beste cryptomunt om te daytraden

Verschillende cryptocurrency zijn zeer geschikt om te daytraden. Dit zijn de cryptomunten met een hoog handelsvolume, zodat je snel kunt inspringen op koersstijgingen en dalingen. Met de volgende cryptomunten kun je zeer goed daytraden:

Bitcoin, tether, ethereum, litecoin en TRON. Dit zijn de cryptomunten met een hoog 24-uurs volume. Overige cryptomunten waar veel handel in is zijn ripple, monero, Neo en Dash.

Cryptocurrency binnen de top 100 met een laag handelsvolume zijn dentacoin, smartcash en cryptonex. Houd er rekening mee dat het handelsvolume altijd kan verschillen. Dit heeft mede te maken met actueel nieuws.

 

Volg het laatste nieuws

Om te ontdekken wat de beste cryptomunten van dit moment zijn, is het belangrijk om het laatste nieuws te volgen. Er wordt wel eens gezegd “Buy the rumour sell the news” oftewel koop bij geruchten en verkoop bij nieuws.

Dit is een beurswijsheid die niet alleen op aandelenbeurzen maar ook op cryptocurrency markten voorkomt. Veel handelaren kopen cryptocurrency bij een gerucht of aankomende gebeurtenis. Zodra het nieuws wordt uitgebracht, worden deze cryptomunten weer gedumpt.Houd geruchten en nieuwsberichten over cryptocurrency goed in de gaten. Bezoek verschillende fora en ontdek waarover gesproken wordt. Hier vind je de 7 beste cryptocurrency forums. Meld je ook aan bij Twitter, veel cryptocurrency hebben een officieel Twitteraccount. Ook hier vind je de laatste ontwikkelingen rondom cryptomunten.