150.000 Gulden gebruikers

De Nederlandse cryptomunt Gulden groeit gestaag. Wat in 2014 als klein project begon, is inmiddels uitgegroeid tot 150.000 gebruikers. Daarnaast zijn er nog eens 150 ondernemingen die Gulden als betaalmiddel accepteren. Hoe ziet de toekomst van Gulden eruit? Je leest het allemaal in dit artikel.Cryptomunt met eigen blockchain

Het begon allemaal met Bitcoin, de allereerste cryptocurrency. In januari 2009 werd Bitcoin geïntroduceerd. Het moest een alternatief voor het huidige betaalsysteem worden, waarbij er geen tussenkomst van banken meer is. Alle transacties vinden via de blockchain plaats, een digitale grootboek waar in theorie niet mee gesjoemeld kan worden. Vandaag de dag is Bitcoin ruim 52 miljoen procent meer waard dan in 2009. Even terugrekenen: had je in 2009 voor €10 Bitcoin gekocht, dan was dit halverwege 2018 ruim 5, 2 miljoen euro waard geweest. Voel je een gemiste kans? Wij ook!

Dankzij de populariteit van Bitcoin ontstonden er al snel nieuwe cryptomunten. Ethereum maakte zijn eigen blockchain aan. Veel cryptomunten zijn gebaseerd op de blockchain van Bitcoin of Ethereum. In 2014 richtte Rijk Plasman de Nederlandse cryptomunt Gulden op. Dit was en is nog steeds een van de weinige cryptomunten met zijn eigen blockchain. Best wel uniek, vooral voor een lokale cryptomunt.

 

Steeds meer Gulden acceptanten

Rijk Plasman droomt ervan dat iedereen met Gulden betaalt. Inmiddels is het 4 jaar na de oprichting en is gulden nog steeds geen algemeen geaccepteerd betaalmiddel. Wel groeit het aantal Gulden acceptanten langzaam. Inmiddels zijn er 150 bedrijven waarbij je met de Nederlandse cryptomunt kunt betalen. Deze bedrijven liggen voornamelijk in Nederland. Zo reken je met gulden eenvoudig af bij een Computer Service bedrijf in Weert of een horecagelegenheid in Amsterdam. Groningen is met de meeste acceptanten ook nog eens als Gulden stad uitgeroepen. Nog steeds komen er maandelijks nieuwe acceptanten bij.

Heeft het voordeel om met Gulden te betalen? Op dit moment niet echt. Begin januari bereikte de Gulden een koers van €0,43. Op 24 juni stond de koers op €0,058. Een verlies van ruim 86%. Je zal maar 1000 guldens op 43 cent gekocht hebben, met een totale waarde van €430. Dit was in minder dan een half jaar tijd nog maar €58 waard. Je kunt je voorstellen dat het dan niet interessant is om hiermee te betalen.

 

De toekomst van Gulden

Gelukkig staat er een goed team en een enthousiaste community achter Gulden. Op 28 juni 2018 wordt de lang verwachten PoW2 update uitgerold. Deze update maakt van Gulden een spaarsysteem met een rente van 3% tot 10%. Hiervoor heb je wel een Gulden wallet nodig die continu online blijft staan. Gelukkig is hier een minicomputer, de zogenaamde Raspberry, voor beschikbaar. Dit kost weinig energie en levert uiteindelijk toch een mooi rendement op. Het spaarsysteem is een mooi alternatief wanneer je even niet met Gulden wilt betalen. Laten we eerlijk zijn: wij Nederlanders zijn dol op sparen. Vooral wanneer de rente hoger ligt dan bij de reguliere banken.

Dit is natuurlijk allemaal mooi, maar hoe zit het nu met de toekomst van gulden? Momenteel is er veel te doen rondom cryptocurrency. Bitcoin is vanaf januari ruim 65% aan waarde verloren. Deze koersval heeft veel cryptomunten mee naar onder getrokken. Er lijkt op dit moment een grote opruiming in cryptoland gaande. Steeds meer projecten sneuvelen. Verwacht wordt dat ruim 95% van alle cryptomunten uiteindelijk zal verdwijnen. Vergelijk het een beetje met de internetbubbel, waar alleen de grootste bedrijven wisten te overleven.Nu kopen is later profiteren

Hoort gulden bij deze overlevers? Dat Bitcoin of Ethereum het gaat redden, dat staat vrijwel vast. Er is genoeg animo voor deze 2 cryptomunten. Gulden is vooral binnen Nederland erg geliefd. Met 150.000 gebruikers heeft de cryptomunt niets te klagen, hoewel het altijd beter kan. Het is minder dan 1% van de Nederlandse bevolking die aan de Gulden is. Dit kan en moet omhoog, wil Gulden zijn hoofd boven water blijven houden.

We zeggen: spread the news en breng familie en vrienden op de hoogte van Gulden. Een wallet aanmaken is betrekkelijk eenvoudig en te installeren op desktop, tablet en smartphone. Stel je voor dat iedere volwassen Nederlander ook maar 100 guldentjes zou kopen (momenteel te koop voor €6,39). Dan zou er gelijk al schaarste en dus een hogere koers ontstaan. Laten we voor de zekerheid nu toch maar wat bijkopen. Hallo Gulden!

6 reacties

 1. Sam Beantwoorden

  Bedankt weer voor dit mooie artikel. Valt me op dat jullie altijd transparant zijn. Geen overdrijvingen. Zag een persbericht voorbij komen over de pow update. Hoop geneuzel over dat de koers sinds oprichting is gestegen, maar wel verzwijgen hoe ver die ook weer gezakt is. Jullie brengen tenminste EERLIJKE informatie naar buiten waardoor ik meer vertrouwen krijg ik Gulden. Daar kunnen andere websites een voorbeeld aan nemen!!!

  • RvS Beantwoorden

   Sam, ten opzichte van 2014 is de koers toch gestegen… De koers schommelingen hebben ook te maken met de grote broer BTC die nogal van hoog naar laag duikt…. Persbericht vind ik niks mee, en tevens het bovenstaande bericht hier ook top!

   • Sam Beantwoorden

    Ik heb deze week toch wat Guldens aangekocjt. Ik zie hier wel toekomst in. Ja ten opzichte van 2014 wel gestegen hoor maar vind het niet netjes om alleen dat te melden en niet de grote dalingen. Jammer dat het team dit verzwijgt. Openheid blijft belangrijk vooral voor nieuwe beleggers als ik. Maar toch heb ik er vertrouwen in.

 2. Mario Kart Beantwoorden

  yesss 150.001 gebruikers, ik heb ook aangekocht! kan ik jullie ook op facebook volgen of hebben jullie alleen twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.